Tantavan sterilointihankkeemme

AlmaHelpin vuosi 2018 tulee keskittymään vahvasti romanialaisen Tantavan kylän eläinten sterilointi- ja tunnistusmerkintätyön jatkamiseen.

Romanian kammottavan koiraongelman takana on omistettujen koirien holtiton lisääntyminen ja koirien & pentuiden hylkääminen. Tätä pystytään parhaiten estämään systemaattisella sterilointityöllä ja valistuksella.

Bukarestin kyljessä sijaitsevan Tantavan hylättyjen koirien ja niiden jälkeläisten tilanne on edelleen hälyttävä, vaikka kahden toimintavuoden aikana olemme onnistuneet leikkaamaan siellä jo satoja eläimiä. Kylään johtavan tien varren metsikköön jätetään jatkuvasti koiria, joista monen kohtalona on joutua autojen ruhjomiksi. Tiineeksi tulleita koiria dumpataaan pelloille, jonne ne synnyttävät pentunsa. Yhteistyökumppanimme, kylän ainoan eläinsuojelijan Carmen Dodin pihaan heitetään öisin koiria, ja joskus poloisia on jätetty sidottuna eläkeläisruovan porttiin. Onneksi suuri osa alueen omistetuista eläimistä on nyt jo tunnistusmerkitty, kiitos talosta taloon kiertävän Dr. Dogarun – ja kaikkien AlmaHelpin tukijoiden.

Viime vuonna järjestimme Tantavassa 5 sterilointipäivää.

Leikkaukset suoritetaan Dr. Aurelianin johtamassa sterilointikeskus Center of Hopessa. Carmen hoitaa tapahtumien käytönnönjärjestelyt. Kuljetusauto noutaa eläimet Tantavasta ja vie ne leikattaviksi Center of Hopeen. Päivän päätteeksi eläimet palautetaan takaisin omistajilleen.

Tapahtumissa leikattiin yhteensä 169 eläintä. Se on paljon se!

Yhden koiran sterilointi/kastrointi maksaa meille 25 €. Kustannukset viime vuonna olivat siis 169×25 €=4 225 €. Lisäksi tulivat kuljetuskustannukset 5×75 €, yht. 375 €. Steilointeihin laitoimme siis yhteensä 4 600 €. Suurkiitos jokaiselle upealle, suurisydämiselle lahjoittajalle & toimintaamme tukeneelle ❤

Carmen on tehnyt uupumatta työtä koirien eteen kylässä. Kun aloitimme steriloinnit Tantavassa kesällä 2015, Carmen kiersi ovelta ovelle kertomassa leikkauksista ja maanittelemassa ihmisiä tuomaan lemmikkinsä operoitaviksi.

Parissa vuodessa tilanne on edistynyt huimasti, ja tänä päivänä kyläläiset kyselevät Carmenilta aktiivisesti tulevia sterilointitapahtumia. Tulijoita olisi enemmän kuin pienellä yhdistyksellämme on varaa leikkauksia kustantaa. Tähän yhtälöön pohdimme parhaillaan kuumeisesti ratkaisua.

Niin suloisia kuin koiranpennut ovatkin, siinä ei ole mitään söpöä, että ne syntyvät paikkaan, jossa niillä ei ole elinmahdollisuuksia. Kuvassa tällä viikolla Carmenin ovelle tuodut pienet ei-toivottuna maailmaan tulleet pentuparat. On selvää, että apuamme tarvitaan edelleen kipeästi!

Tantavan steriloinnit