Mitä teemme?

Kansallista ja kansainvälistä eläinsuojelutyötä

Katueläinpopulaatioiden hallinta

Järjestämme joukkosterilointi-, tunnistusmerkintä- ja rabiesrokotehankkeita Euroopan kehittyvissä osissa, tällä hetkellä Romaniassa. Steriloimme maaliskuussas 2016 yli 100 kissaa Jyvässeudulla.

Paikan päällä auttamista

Toimimme tiiviissä yhteistyössä paikallisten järjestöjen ja eläinlääkärien kanssa. Tähtäämme eläinten olojen parantamiseen paikallisesti vahvalla verkostoitumisella.

Pyrimme vaikuttamaan lainsäädännöllisiin asioihin eläinsuojelun edistämiseksi EU:ssa. Visiomme on, että jo lähitulevaisuudessa EU rahoittaisi näitä kestävän ja humaanin kannanhallinnan tärkeimpiä työkaluja – sterilointeja.

Vastuullista lemmikinpitoa, parempaa eläinterveyttä

Meille tärkeää on puhua vastuullisen eläintenpidon puolesta. Korostamme sterilointien merkitystä eritoten narttukoirien hyvinvoinnille. Emme hyväksy liioiteltuja rotupiirteitä omaavien eläinten yhä pahenevaa sairaaksijalostamista.

Pakollinen tunnistusmerkintä Suomen uuteen eläinsuojelulakiin

Koirien ja kissojen pakollinen tunnistusmerkintä on äärimmäisen tärkeä pohja sille, että parannetaan eläinten hyvinvointia ja kitketään pentutehtailua, lemmikkien salakuljetusta ja laitonta kauppaa. Tämä koskee kotimaamme lisäksi koko EU-aluetta.

Kannanotot

Otamme myös kantaa eläinsuojelullisiin asiohin ja annamme niihin liittyviä lausuntoja.

Koulutukset

Järjestämme koirien ensiapukoulutuksia, hevosten hammasterveysluentoja ja muita koulutustilaisuuksia sekä lemmikinomistajille että eläinterveyden ammattilaisille. Teemme päiväkoti- ja oppilaitosvierailuja.

Summa summarum – päätehtävämme on perua treffejä!

2016-02-01-pt