AlmaHelpin hallitus 2019

AlmaHelpin hallitus jatkaa töitä entiseen malliin. Hallituksen puheenjohtajana toimii Taija Jolanki, varapuheenjohtajana Teppo Heinola, hallituksen lääketieteellisenä johtajana Suvi Heinola, rahastonhoitajana Pekka Jolanki ja sihteerinä Luna Jolanki.

Jäsenmaksu pysyy niin ikään ennallaan; varsinaisilta jäseniltä 50 €/vuosi ja kannatusjäseniltä 30 €/vuosi.

Lue lisää jäsenyydestä >

Keskitymme vuonna 2019 romanialaisen Tantavan kylän sterilointien ja tunnistusmerkintöjen tukemiseen. Kissasterilointikampanjoita Suomessa ei ole suunnitteilla.

AlmaHelp jatkaa sterilointityötään romanialaisessa Tantavan kylässä

Vuonna 2019 tulemme edelleen keskittämään voimavaramme romanialaisen Tantavan kylän eläinten sterilointi- ja tunnistusmerkintätyön jatkamiseen. Yhteistyökumppaninamme toimii sinnikäs eläinsuojelija, eläkeläisrouva Carmen Dodi.

Romanian surullisenkuuluisan koiraongelman takana on omistettujen koirien holtiton lisääntyminen ja koirien & pentuiden hylkääminen. Tätä pystytään parhaiten estämään järjestelmällisellä sterilointityöllä ja valistuksella.

Talviaikaan Tantavassa sterilointeja ei ole voitu järjestää; leikkaukset onnistuvat kyllä turvallisesti Dr. Aurelian Stefanin luotsaamassa sterilointikeskus Center of Hopessa Bukarestissa, mutta koirien palautuessa omistajilleen haluamme varmistua, ettei yksikään koira joudu suoraan operaatiosta pihalle kylmään; kodin lämmössä toipuminen ei ole paikallisesti itsestään selvää.

Kerromme Tantavan tapahtumista tarkemmin facebook-sivuillamme facebook-sivuillamme kevään edetessä. Kiitos, kun olet mukana auttamassa ❤

Tantavan sterilointihankkeemme

AlmaHelpin vuosi 2018 tulee keskittymään vahvasti romanialaisen Tantavan kylän eläinten sterilointi- ja tunnistusmerkintätyön jatkamiseen.

Romanian kammottavan koiraongelman takana on omistettujen koirien holtiton lisääntyminen ja koirien & pentuiden hylkääminen. Tätä pystytään parhaiten estämään systemaattisella sterilointityöllä ja valistuksella.

Bukarestin kyljessä sijaitsevan Tantavan hylättyjen koirien ja niiden jälkeläisten tilanne on edelleen hälyttävä, vaikka kahden toimintavuoden aikana olemme onnistuneet leikkaamaan siellä jo satoja eläimiä. Kylään johtavan tien varren metsikköön jätetään jatkuvasti koiria, joista monen kohtalona on joutua autojen ruhjomiksi. Tiineeksi tulleita koiria dumpataaan pelloille, jonne ne synnyttävät pentunsa. Yhteistyökumppanimme, kylän ainoan eläinsuojelijan Carmen Dodin pihaan heitetään öisin koiria, ja joskus poloisia on jätetty sidottuna eläkeläisruovan porttiin. Onneksi suuri osa alueen omistetuista eläimistä on nyt jo tunnistusmerkitty, kiitos talosta taloon kiertävän Dr. Dogarun – ja kaikkien AlmaHelpin tukijoiden.

Viime vuonna järjestimme Tantavassa 5 sterilointipäivää.

Leikkaukset suoritetaan Dr. Aurelianin johtamassa sterilointikeskus Center of Hopessa. Carmen hoitaa tapahtumien käytönnönjärjestelyt. Kuljetusauto noutaa eläimet Tantavasta ja vie ne leikattaviksi Center of Hopeen. Päivän päätteeksi eläimet palautetaan takaisin omistajilleen.

Tapahtumissa leikattiin yhteensä 169 eläintä. Se on paljon se!

Yhden koiran sterilointi/kastrointi maksaa meille 25 €. Kustannukset viime vuonna olivat siis 169×25 €=4 225 €. Lisäksi tulivat kuljetuskustannukset 5×75 €, yht. 375 €. Steilointeihin laitoimme siis yhteensä 4 600 €. Suurkiitos jokaiselle upealle, suurisydämiselle lahjoittajalle & toimintaamme tukeneelle ❤

Carmen on tehnyt uupumatta työtä koirien eteen kylässä. Kun aloitimme steriloinnit Tantavassa kesällä 2015, Carmen kiersi ovelta ovelle kertomassa leikkauksista ja maanittelemassa ihmisiä tuomaan lemmikkinsä operoitaviksi.

Parissa vuodessa tilanne on edistynyt huimasti, ja tänä päivänä kyläläiset kyselevät Carmenilta aktiivisesti tulevia sterilointitapahtumia. Tulijoita olisi enemmän kuin pienellä yhdistyksellämme on varaa leikkauksia kustantaa. Tähän yhtälöön pohdimme parhaillaan kuumeisesti ratkaisua.

Niin suloisia kuin koiranpennut ovatkin, siinä ei ole mitään söpöä, että ne syntyvät paikkaan, jossa niillä ei ole elinmahdollisuuksia. Kuvassa tällä viikolla Carmenin ovelle tuodut pienet ei-toivottuna maailmaan tulleet pentuparat. On selvää, että apuamme tarvitaan edelleen kipeästi!

Tantavan steriloinnit

Hyvää alkanutta vuotta!

Viime vuonna keskityimme vahvasti romanialaisen Tantavan kylän eläinten sterilointi- ja tunnistusmerkintätyöhön, ja aiomme jatkaa tätä urakkaa myös tänä vuonna – mikäli saamme tähän riittävästi lahjoitusvaroja.

Suomen osalta jatkamme kissojen tunnistusmerkintää ja rekisteröintiä yhdessä eläinklinikka AlmaVetin kanssa, kun Kissatiistaisin leikattavat kissat saavat mikrosirun veloituksetta. Omistajatiedot rekisteröidään Kissaliittoon.

AlmaHelp ei ole suunnitellut järjestävänsä uusia leikkauskampanjoita. Kevättalven 2016 sterilointitapahtuma, jossa operoimme veloituksetta 100 kissaa, on ja tulee olemaan ainutkertainen tapaus – pienelle yhdistyksellemme se oli melkoinen ponnistus ja iso taloudellinen investointi!

Rohkaisemme kuitenkin kaikkia kissansa leikkauttamista miettiviä steriloimaan/kastroimaan kissansa! Kun kissa on leikattu, kaikkien elämä on silloin paljon mukavampaa.

Kannustamme jokaista kissanomistajaa mikrosiruttamaan lemmikkinsä. Mikrosiru ja omistajatietojen rekisteröinti ovat pikkujuttuja, jotka voivat toimia rakkaan lemmikin hengenpelastajina. Leikkauksia ja sirutuksia tarjotaan kohtuuhinnalla lukuisilla klinikoilla ja eläinsuojeluyhdistysten kampanjoissa.

Kerromme tarkemmin Tantavan suunnitelmista tuonnempana. Pysyttehän kuulolla!

PS. Jos haluat tukea täysin vapaaehtoisvoimin toimivaa yhdistystämme, liity kannatusjäseneksemme! 30 eurolla pystymme esim. steriloimaan ja tunnistusmerkitsemään yhden koiran Tantavassa! Lue lisää ja liity »

Steriloitaviksi kuljetettavia koiria Tantavassa

Kaikki nämä koirat on steriloitu AlmaHelpin tukijoiden mahdollistamilla varoilla – upeaa auttamista ❤

Tyttö ja koira Tantavassa

Tämäkin pieni koira steriloitiin AlmaHelpin tukemana, eikä se tule tekemään yhtään ei-toivottua pentua maailmaan.

 

 

Helsingin poliisi varoittaa laittomasti maahantuotujen koirien kaupasta

Helsingissä asuvan naisen epäillään tuoneen jopa satoja koiria laittomasti Suomeen. Poliisi ja eläinlääkäri varoittavat tuontikoiriin liittyvistä vakavista riskeistä. Sairaat pentutehtaillut pienet koirat kuolleet seuraavana päivänä.

Poliisin tietooon on tullut, että Helsingin Östersundomissa asuva nainen on myynyt netti-ilmoitusten kautta sekarotuisia koiranpentuja, jotka on tuotu laittomasti maahan mm. Virosta ja muualta Baltiasta. Tällä hetkellä syyteharkinnassa on n. 400 koiriin liittyvän rikoksen vyyhti.

Lue lisää poliisin facebook-postauksesta >

Lue poliisin tiedote aiheesta tästä >

Erään kuolleen koiranpennun tarina täällä >

Kuva: Helsingin poliislaitos

Kuva: Helsingin poliislaitos

Kiitos Zoetis Finland upeasta rokotelahjoituksesta!

Me AlmaHelpissä keskitymme kestävään eläinsuojelutyöhön. Ajatuksenamme on tehdä toimenpiteitä, jotka auttavat eläimiä isommassa mittakaavassa populaatiotasolla.

Tärkeimmät auttamiskeinot katueläinpopulaatioiden kanssa ovat lisääntymisen hallinta, tunnistusmerkintä sekä sairauksien ennaltaehkäisy rokottamisella. Laumaimmuniteetti tarkoittaa sitä, että mahdollisimman monen yksilön rokottaminen suojaa myös niitä vaille rokotusta jääneitä eläimiä. Mitä useampi eläin on rokotettu, sitä parempi suoja koko populaatiolla on tarttuvien tautien aiheuttamia epidemioita vastaan.

Tänä vuonna AlmaHelpin merkittävin projekti on ollut laumaimmuniteetin parantaminen useilla koiratarhoilla Romaniassa huikean ison rokotelahjoituksen avulla, jonka saimme loppukeväästä eläinlääkeyhtiö Zoetikselta. Näiden rokotteiden avulla rokotesuojan sai yhteensä 2250 koiraa Romaniassa! Lahjoituksen rahallinen arvo oli lähes 20 000€! Upeaa auttamista, eikö vaan?

AlmaHelp kiittää lämpimästi Zoetis Finlandia ja iloitsee, että tämä fantastinen projekti saatiin onnistumaan. Kiitos kuuluu myös yhteistyökumppanillemme Romania Animal Rescuelle ja Dr. Aurelian Stefanille, jota ilman tämä ei olisi ollut mahdollista. Romaniassa, jossa rokotekattavuus on ihan toista luokkaa kuin Suomessa, ja tarttuvien tautien aiheuttamat epidemiat varsin yleisiä, tällä avulla on suuri merkitys ❤ #zoetis #almahelp #thankyou #eläinsuojelu #parempihuominen #yhteistyö