Tantavan sterilointihankkeemme

AlmaHelpin vuosi 2018 tulee keskittymään vahvasti romanialaisen Tantavan kylän eläinten sterilointi- ja tunnistusmerkintätyön jatkamiseen.

Romanian kammottavan koiraongelman takana on omistettujen koirien holtiton lisääntyminen ja koirien & pentuiden hylkääminen. Tätä pystytään parhaiten estämään systemaattisella sterilointityöllä ja valistuksella.

Bukarestin kyljessä sijaitsevan Tantavan hylättyjen koirien ja niiden jälkeläisten tilanne on edelleen hälyttävä, vaikka kahden toimintavuoden aikana olemme onnistuneet leikkaamaan siellä jo satoja eläimiä. Kylään johtavan tien varren metsikköön jätetään jatkuvasti koiria, joista monen kohtalona on joutua autojen ruhjomiksi. Tiineeksi tulleita koiria dumpataaan pelloille, jonne ne synnyttävät pentunsa. Yhteistyökumppanimme, kylän ainoan eläinsuojelijan Carmen Dodin pihaan heitetään öisin koiria, ja joskus poloisia on jätetty sidottuna eläkeläisruovan porttiin. Onneksi suuri osa alueen omistetuista eläimistä on nyt jo tunnistusmerkitty, kiitos talosta taloon kiertävän Dr. Dogarun – ja kaikkien AlmaHelpin tukijoiden.

Viime vuonna järjestimme Tantavassa 5 sterilointipäivää.

Leikkaukset suoritetaan Dr. Aurelianin johtamassa sterilointikeskus Center of Hopessa. Carmen hoitaa tapahtumien käytönnönjärjestelyt. Kuljetusauto noutaa eläimet Tantavasta ja vie ne leikattaviksi Center of Hopeen. Päivän päätteeksi eläimet palautetaan takaisin omistajilleen.

Tapahtumissa leikattiin yhteensä 169 eläintä. Se on paljon se!

Yhden koiran sterilointi/kastrointi maksaa meille 25 €. Kustannukset viime vuonna olivat siis 169×25 €=4 225 €. Lisäksi tulivat kuljetuskustannukset 5×75 €, yht. 375 €. Steilointeihin laitoimme siis yhteensä 4 600 €. Suurkiitos jokaiselle upealle, suurisydämiselle lahjoittajalle & toimintaamme tukeneelle ❤

Carmen on tehnyt uupumatta työtä koirien eteen kylässä. Kun aloitimme steriloinnit Tantavassa kesällä 2015, Carmen kiersi ovelta ovelle kertomassa leikkauksista ja maanittelemassa ihmisiä tuomaan lemmikkinsä operoitaviksi.

Parissa vuodessa tilanne on edistynyt huimasti, ja tänä päivänä kyläläiset kyselevät Carmenilta aktiivisesti tulevia sterilointitapahtumia. Tulijoita olisi enemmän kuin pienellä yhdistyksellämme on varaa leikkauksia kustantaa. Tähän yhtälöön pohdimme parhaillaan kuumeisesti ratkaisua.

Niin suloisia kuin koiranpennut ovatkin, siinä ei ole mitään söpöä, että ne syntyvät paikkaan, jossa niillä ei ole elinmahdollisuuksia. Kuvassa tällä viikolla Carmenin ovelle tuodut pienet ei-toivottuna maailmaan tulleet pentuparat. On selvää, että apuamme tarvitaan edelleen kipeästi!

Tantavan steriloinnit

Hyvää alkanutta vuotta!

Viime vuonna keskityimme vahvasti romanialaisen Tantavan kylän eläinten sterilointi- ja tunnistusmerkintätyöhön, ja aiomme jatkaa tätä urakkaa myös tänä vuonna – mikäli saamme tähän riittävästi lahjoitusvaroja.

Suomen osalta jatkamme kissojen tunnistusmerkintää ja rekisteröintiä yhdessä eläinklinikka AlmaVetin kanssa, kun Kissatiistaisin leikattavat kissat saavat mikrosirun veloituksetta. Omistajatiedot rekisteröidään Kissaliittoon.

AlmaHelp ei ole suunnitellut järjestävänsä uusia leikkauskampanjoita. Kevättalven 2016 sterilointitapahtuma, jossa operoimme veloituksetta 100 kissaa, on ja tulee olemaan ainutkertainen tapaus – pienelle yhdistyksellemme se oli melkoinen ponnistus ja iso taloudellinen investointi!

Rohkaisemme kuitenkin kaikkia kissansa leikkauttamista miettiviä steriloimaan/kastroimaan kissansa! Kun kissa on leikattu, kaikkien elämä on silloin paljon mukavampaa.

Kannustamme jokaista kissanomistajaa mikrosiruttamaan lemmikkinsä. Mikrosiru ja omistajatietojen rekisteröinti ovat pikkujuttuja, jotka voivat toimia rakkaan lemmikin hengenpelastajina. Leikkauksia ja sirutuksia tarjotaan kohtuuhinnalla lukuisilla klinikoilla ja eläinsuojeluyhdistysten kampanjoissa.

Kerromme tarkemmin Tantavan suunnitelmista tuonnempana. Pysyttehän kuulolla!

PS. Jos haluat tukea täysin vapaaehtoisvoimin toimivaa yhdistystämme, liity kannatusjäseneksemme! 30 eurolla pystymme esim. steriloimaan ja tunnistusmerkitsemään yhden koiran Tantavassa! Lue lisää ja liity »

Steriloitaviksi kuljetettavia koiria Tantavassa

Kaikki nämä koirat on steriloitu AlmaHelpin tukijoiden mahdollistamilla varoilla – upeaa auttamista ❤

Tyttö ja koira Tantavassa

Tämäkin pieni koira steriloitiin AlmaHelpin tukemana, eikä se tule tekemään yhtään ei-toivottua pentua maailmaan.

 

 

Helsingin poliisi varoittaa laittomasti maahantuotujen koirien kaupasta

Helsingissä asuvan naisen epäillään tuoneen jopa satoja koiria laittomasti Suomeen. Poliisi ja eläinlääkäri varoittavat tuontikoiriin liittyvistä vakavista riskeistä. Sairaat pentutehtaillut pienet koirat kuolleet seuraavana päivänä.

Poliisin tietooon on tullut, että Helsingin Östersundomissa asuva nainen on myynyt netti-ilmoitusten kautta sekarotuisia koiranpentuja, jotka on tuotu laittomasti maahan mm. Virosta ja muualta Baltiasta. Tällä hetkellä syyteharkinnassa on n. 400 koiriin liittyvän rikoksen vyyhti.

Lue lisää poliisin facebook-postauksesta >

Lue poliisin tiedote aiheesta tästä >

Erään kuolleen koiranpennun tarina täällä >

Kuva: Helsingin poliislaitos

Kuva: Helsingin poliislaitos

Kiitos Zoetis Finland upeasta rokotelahjoituksesta!

Me AlmaHelpissä keskitymme kestävään eläinsuojelutyöhön. Ajatuksenamme on tehdä toimenpiteitä, jotka auttavat eläimiä isommassa mittakaavassa populaatiotasolla.

Tärkeimmät auttamiskeinot katueläinpopulaatioiden kanssa ovat lisääntymisen hallinta, tunnistusmerkintä sekä sairauksien ennaltaehkäisy rokottamisella. Laumaimmuniteetti tarkoittaa sitä, että mahdollisimman monen yksilön rokottaminen suojaa myös niitä vaille rokotusta jääneitä eläimiä. Mitä useampi eläin on rokotettu, sitä parempi suoja koko populaatiolla on tarttuvien tautien aiheuttamia epidemioita vastaan.

Tänä vuonna AlmaHelpin merkittävin projekti on ollut laumaimmuniteetin parantaminen useilla koiratarhoilla Romaniassa huikean ison rokotelahjoituksen avulla, jonka saimme loppukeväästä eläinlääkeyhtiö Zoetikselta. Näiden rokotteiden avulla rokotesuojan sai yhteensä 2250 koiraa Romaniassa! Lahjoituksen rahallinen arvo oli lähes 20 000€! Upeaa auttamista, eikö vaan?

AlmaHelp kiittää lämpimästi Zoetis Finlandia ja iloitsee, että tämä fantastinen projekti saatiin onnistumaan. Kiitos kuuluu myös yhteistyökumppanillemme Romania Animal Rescuelle ja Dr. Aurelian Stefanille, jota ilman tämä ei olisi ollut mahdollista. Romaniassa, jossa rokotekattavuus on ihan toista luokkaa kuin Suomessa, ja tarttuvien tautien aiheuttamat epidemiat varsin yleisiä, tällä avulla on suuri merkitys ❤ #zoetis #almahelp #thankyou #eläinsuojelu #parempihuominen #yhteistyö

AlmaHelpin vuosikokous 31.05.2017

AlmaHelp Association ry:n vuosikokous järjestetään keskiviikkona 31.05.2017 klo 11:30 AlmaVet Oy:n tiloissa, os. Vasarakatau 19, 40320 Jyväskylä. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokous on avoinna jäsenille.
Tervetuloa!

Lemmikkien merkintä ruotuun

Se on muuten aika jännä juttu, että Prisman kylmäkaapista otetussa lihapakkauksessa on numerosarja, jonka perusteella voidaan selvittää missä, milloin ja miten syntyi se sikapossu tai lehmävasikka, jonka pakara pakettiin on vakumoitu. Sama juttu auton kanssa; oli kyseessä millainen romu tahansa, niin jokaiseen rakenteeseen on stanssattu numero, jonka perusteella saadaan selville missä ja kenen omistuksessa kyseinen romukasa on ollut.

Siltikään me ei saada täällä kotimaassa lemmikkieläinten merkintää ruotuun, elikkästen pakolliseksi. Ei ole kissin nahkaan pakko laittaa tunnistussirua, eikä koiruuden lapojen väliin merkkiä siitä, kenen sesse on kyseessä.

Tällä suhteellisen yksinkertaisella keinolla parannettaisiin kuitenkin merkittävästi esimerkiksi laittomasti maahantuotujen lemmikkieläinten jäljitettävyyttä. Se on nimittäin niin, että ei ne rescuekoirat pahin tautiriski ole – suurempi huoli on niistä koiruuksista, jotka siirtyvät Suomeen auton takakontissa, ilman valvontaa.

Samainen sirutuspakko nopeuttaisi ja varmistaisi sen, että kadonneen lemmikin omistaja löytyisi nopeasti. Valtion kannalta tämä seurantajärjestelmä kuulema olisi kuitenkin liian kallis?

Tehdäänpä pieni laskutoimitus. Jos Suomessa löytöeläintaloissa vierailee vuosittain n. 10 000 kissaa, ja kustakin kissasta aiheutuu vähintään 10 €/pv kulu. Jos sirutuspakko vähentäisi esimerkiksi viikolla kattimatin lusimisaikaa, säästyisi rahaa vuodessa 10 000 x 7 x 10 €, joka on 700 000 €, kyllä sillä rahalla jonkinmoista kortistoa pyörittäisi?

Sirutuspakko olisi myös oiva keino suitsia pentutehtailua. Aihe kuulostaa pieneltä näpertelyltä mutta ajatelkaapa tätä: pentutehtailun tuottama liikevaihto on kolmanneksi suurin laiton rahaläjä heti huume- ja asekaupan jälkeen. Eli järjestys on todellakin höpinäheinä, pyssy ja puudelinpentu…

Pentutehtailun ongelmana on se, että pentuja teetetään täysin epäeettisissä olosuhteissa, Itä-Euroopassa vanhoja navetoita on muunnettu tuottamaan koiranpentuja, ja siellä ei sessejä rapsutella turhaan.

Hassua, että Suomessa voi jäljittää metvurstipötköön pakatun hepan, mutta ei vapaana juoksevaa kissiä tai koiruutta. Kuitenkin koirien sirutuspakko on voimassa 22 EU-jäsenmaassa…

– Eläinlääkäri Teppo Heinola

170302-k